24 timers svømning

21-02-2024

I vinterferien valgte 15 svømmere, i alderen 11-21 år, fra Frederiksværk og Frederikssund Svømmeklub at tilbringe natten i Frederikssund Svømmehal. De skulle svømme 1000 meter hver time i 24 timer, dvs. i alt 24 km.

 

Tirsdag eftermiddag kl. 15 mødtes svømmerne i svømmehallen medbringende dyner, madrasser og godt humør, som til enhver anden 'pyjamasparty'. Stemningen var god, og svømmerne var spændte på den udfordring, der lå foran dem.

 

Efter de første 5-6 timer, som forløb problemfrit, begyndte klokken at nærme sig sengetid og kilometerne kunne efterhånden også mærkes i kroppen. Svømmerne de kæmpede dog ufortrødent videre.

 

Ved 2-tiden om natten var de halvvejs, og her fik de virkelig lært noget om søvn, og vigtigheden heraf. Muligheden var bare ikke stor til dette arrangement. Viljen fik større og større betydning, og træneren fodrede dem løbende med kiks han havde i lommen.

 

Ved 8-tiden rundede de 18 km svømning, og morgenstund har guld i mund. Dagslyset gav fornyet energi, og målet var nu kun 8 timers svømning væk.

 

Efter 23 hårde træningspas sluttede svømmerne af med sjove svømmelege og holdkapper i den sidste time, og kom i mål med manér.

Kl. 15 forlod de svømmehallen stolte, udmattede, og med en sidste kraftanstrængelse, et lille smil på læben over at have gennemført denne marathonudfordring.

 

Svømning handler ikke kun om at svømme baner. Der er et enormt sammenhold og fælleskab blandt svømmere, der bærer dem igennem de største udfordringer.

 

En imponerende indsats af de unge mennesker, som helt sikkert, efter noget søvn og genopfyldte energidepoter, kan se tilbage på en fantastisk oplevelse.